מצרכים
• 2 יחידות ספריס
• 100 גרם סוכר
• 20 שיני שום
• מעט גינג´ר
• מעט צ´ילי גרוס
• מלח, פלפל
• מקל למון גראס
• כפית קורנפלור
הוראות הכנה
מפזרים מעט מלח ופלפל על נתחי הספריבס השלמים, מניחים בתבנית ואוטמים עם פרגמנט ונייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה וחצי דקות בחום של 180 מעלות.
לרוטב מקרמלים בסיר 100 גרם סוכר, מוסיפים מעט גינגר למון גראס מקל אחד ו-כ20 שיני שום שלמים. לערבב היטב עד לאיחוד, ומוסיפים מהנוזלים שהצטברו בתבנית לאפיית הספריבס ומפרזים מעל מעט צילי גרוס. מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרוטב באמצעות כפית קורנפלור. יוצקים את הרוטב על הבשר במשך כ-10 דקות כשהתבנית פתוחה, תוך כדי מריחה של הנתח בכל שתי דקות.
אופן ההגשה:
חותכים את הנתח למנות של 3 עצמות ומגישים על מצע של פירה תפו"א.
הערות
המתכון באדיבות אלי מנחם, שף מסעדת רודריגז