מצרכים
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה בינוניים
700 גר´ בשר טחון
2 בצלים קצוצים
2 ביצים טרופות
1 קופסה עגבניות מרוסקות
4 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן
מעט עלי בזיליקום או אורגנו או זעתר טרי
לבשמל-פרווה
50 גר´ מרגרינה
3 כפות קמח
400 מל´ מים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 ביצה טרופה
הוראות הכנה
לחתוך את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ
לשמן קלות תבנית אפיה..להניח החצילים ולשמנם קלות(בעזרת מברשת), להכניס לתנור 200 מעלות עד שמזהיב.
לחתוך לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה(רצוי במנדולינה)
לרוטב
בסיר לשפוך את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן,השום הקצוץ, עשבי התיבול,מלח פלפל, ולבשל על אש נמוכה כ-30 דקות.
בנפרד לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף הבשר הטחון, לתבל, ולגן עד שלא יישאר נוזל כ-20 דקות.לצנן מעט.להוסיף את הביצים הטרופות.
רוטב הבשמל
להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולבחוש 2 דקות, להוסיף את המים והתבלינים, לערבב עד שמסמיך כ-3 דקות..להסיר מהאש ולהוסיף את הביצה הטרופה ולבחוש היטב.
ההרכבה
בתבנית(עדיף פיירקס..מלבנית 20*30)..לשמן קלות ולצקת מעט רוטב עגבניות, להניח שכבת חצילים, תפוחי אדמה כל הבשר/רוטב ,חצילים ,תפוחי אדמה, יתרת הרוטב .ומעל לצקת את רוטב הבשמל.
בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, לאפות כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות