מצרכים
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות (אני השתמשתי בפרגיות מגולגלות פרוסות לטבעות דקות ויצא מעולה)
2 בצלים גדולים
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים לחתיכות
5 כפות רוטב צ´ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כף דבש
3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה
1. פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
2.מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם עד שהבשר מקבל צבע לבן מכל הכיוונים.
3. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ´ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.
4. מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.
. דקה לפני סוף הבישול מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים.
יש מגיבים שהשתמשו במקום אגוזי מלך בקשיו או בוטנים או צנוברים ודיווחו שיצא להם טוב.
(אני השתמשתי באגוזי מלך)
הערות
המתכון באדיבות מעובד מתוך YNET