מרק משי- אל חריירה

מרק שדורש השקעה אבל טעים ומשביא נורא.

חדשות כיפה נילי .ש. 07/01/04 00:00 יג בטבת התשסד

החומרים הדרושים:

בשר בקר שומני במקצת- חתוך לקוביות

2 עצמות מח

3/4 כוס עדשים (אחרי השרייה במים- לילה)

1 כוס חומוס (אחרי השרייה במים- לילה)

3 כפות קמח

1 לימון סחוט

6 גבעולי סלרי

1 עגבנייה

2 בצלים

1/2 חבילת פטרוזיליה

1/2חבילת כוסברה

פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

מלח

אופן ההכנה:

חותכים את הסלרי , העגבנייה והבצלים לריבועים.

מכניסים לסיר מרק ומאדים במשך רבע שעה על

להבה גדולה- כל הזמן לערבב.

מוסיפים לתערובת זו את העדשים , החומוס, התבלינים, העצמות והבשר וממלאים מים, כמעט עד הסוף.

מרתיחים את כל המרכיבים ומנמיכים את הלהבה.

ממשיכים לבשל כשעתיים.

לאחר השעתיים- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.

מבשלים עוד כרבע שעה .לקראת הסוף מוסיפים את הלימון ואת הקמח כשהוא מעורבב עם חצי כוס מים.

חשוב לערבב היטב כשמוסיפים את הקמח, שלא יווצרו גושים.

בתאבון