ביקור בחורש

לכבוד שבועות המלצה חמה על מסגריה ישנה שהפכה למסעדה חלבית משובחת

חדשות כיפה יאיר קראוס 25/05/09 00:00 ב בסיון התשסט

ביקור בחורש
יחצ, צילום: יחצ

כשזקני כפר ביאליק (כן יש כזה מקום, באיזור הקריות, ליד קרית מוצקין) עוברים ליד מסעדת קפה בחורש הם משפשפים את עיניהם כלא מאמינים. ממסגרייה ישנה ומוזנחת הצליחו בני משפחת חורש לבנות אימפריה של מסעדה. הסוד של המסעדה הזו, היא ההשקעה הרבה. השקעה באיכות המנות, בתפריטים המקוריים ובתשומת הלב. ציונה חורש, אם המשפחה מגיעה מידיי יום למסעדה בשעה 04:30 לפנות בוקר ומתחילה לעבוד. אלו השעות הכי טובות שלה, כך היא מעידה. הבן זיו, בן ה27, ה"שף" של המסעדה מצטרף אליה בסביבות 9 ובתוך זמן קצר 2 האחים הנוספים מצטרפים. הם מיישרים את חלוק הטבחים שלהם ומתכוננים לעוד יום עבודה.

יצאתי ביום שישי לפנות צהריים לנסות ולבדוק מה מיוחד במסעדה הזו. הבטיחו לי חוויה מיוחדת במינה, בינינו, כולם מבטיחים את אותו הדבר אבל לחוויות- כמובן שאני לא מתנגד. ארזתי את עצמי ואת אשתי שתחייה והצפנו לאיזור חיפה. פייר, היה שווה.


ממסגרייה ישנה למסעדה מוצלחת


פתחנו בלחם הבית (36 ש"ח) העשוי מקמח מלא המוגש בתוספת של כ15 סוגים של ממרחים (מזטים) שונים. המומלצים ביותר לטעמנו הם ריבת היין פטיט סירה, ריבת יין הקברנה וריבת הבצל. בתוך דקות מנת הפתיחה שהזמנו הגיעה לשולחן. אני הזמנתי טבעות גבינת עיזים "פרומעז" מטוגנות בציפוי פריך מוגשות על מצע רוטב שמנת ועשבי תיבול (39 ש"ח), שתחייה (להלן אשתי היקרה) הזמינה שניצל גבינת קממבר המוגש עם קונפיטורת תאנים (49 ש"ח). מחול הכולסטרול שרקד לפנינו בדקות המעטות מאז שניגשנו לשולחן כאילו צחק לפנינו.

הנחנו בצד את המצפון וחתכנו בשניצל החם. הרים של גבינה נשפכו מהשניצל, איימו להטביע את הסלט החי שהונח לצידו. היה מפתיע אבל מומלץ לאכול כשהוא חם, אחרי מספר דקות הוא הופך למאכזב, אבל המנה הזו לא קילקלה את החוויה. למנה העיקרית שתחייה הזמינה קיש פטריות (46 ש"ח) עשיר בגבינות צאן מיוחדות ולא עמוס במיוחד בבצק כמו שלעיתים ניתן למצוא במסעדות אחרות. בקול תרועה, המנה שלי הגיעה לשולחן: "סלמון ברוטב שמנת, יין לבן, חרדל דיזון, בצל ושום טרי" (99 ש"ח) , מנה גדולה ויפה (מתאימה בכיף לזוג) של 2 יח פילה סלמון מלווה במיצג מרשים של ירקות אנטיפסטי שחבל להרוס. והטעם, הטעם...


שומר ממולא בגבינות עיזים


את המנות העיקריות כבר לא יכולנו לסיים, צריך להשאיר עוד מקום למנה האחרונה, ובמסעדה חלבית, הראו לי אדם אחד שיוותר על הקינוחים.

לאחר לבטים רבים בין עוגת גבינת פירורים (28 ש"ח) בסימן חג השבועות המשמש ובא לבין מוסים מסוגים שונים ומשונים בחרתי בכדורי ניוקי ממולאים בריבת שזיפים המוגשים עם פלחי פסיפלורה, תאנים, ותותים. שתחייה הלכה על צנוע, עוגת גאיה (28 ש"ח). שכבות של שוקולד לבן בסגנונות שונים.

כל מה שנשאר לנו היה הוא לבקש מאופיר חורש, שקפץ לבקר שיעזור לנו לקום מהשולחן. מייד אמרתי לזוגתי בהחלטה אמיצה: עושים גוגינג עד האוטו, חייבים להוריד לפחות את הקלוריות של המים ששתינו. מזלי שהאוטו היה קרוב.


ואפילו עוד לא סיפרתי לכם על המבנה המיוחד (מסגרייה, כבר אמרתי?!) ששינה את פניו ובחיפוי של עץ וחלוקה לחללים נפרדים הופך את חוויית האירוח לאינטימית יותר ושקטה.

המחירים במסעדה, סבירים יחסית, בצמוד למסעדה ישנם מקומות חנייה וכמובן גישה מלאה לנכים.

ולפני סיום, אשתף אתכם בהמלצה שאתם חייבים לנסות.

ציונה חורש, מתחייבת כי היא תשמח לתת מתכונים מתוך המנות המיוחדות שלה ולעזור בכל שאלה בנושא בישול ואפייה חלבית. מימים א ועד ה היא עומדת לראשותכם בין השעות 04:30 לפנות בוקר ועד 08:30. אתם מוזמנים לפנות, היא מתחייבת לסייע ולעזור.


קפה בחורש, כפר ביאליק. 04-8723565.