לימוד תורה מויקפדיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/24 12:24 ט באדר א'

שאלה

בס"ד

האם מותר ללמוד תורה מויקפדיה?

(כמובן שזה לא עיקר הלימוד. כוונתי היא האם מותר לסמוך על מידע שיוצא מויקפדיה).

בתודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה מיהו כותב הערך בוקיפדיה, האם הוא אדם ירא שמים או שמא הוא רחוק מיראת ד', כמו כן כאשר מביאים חלקי צטוטים אפשר להדגיש צד מסויים ולא את הצד השני, עוד יש להוסיף שבויקיפדיה אינך יכול לשאול ולקבל תשובות, כך שזו תורה שלא באה במשא ומתן שיכולה לתת תשובה לשאלות. אבל ברור שיש בויקיפדיה תועלת מרובה, שהיא מביאה מקורות לעיון ואז הלומד יכול להרחיב את הסוגיא ולהשלים את הלימוד. כמו כן כשיש מחקרים מדעיים יש שם הרבה חומר, אבל אין זה אלא כמו שאדם לומד תוכן של ספר ולא את הספר עצמו. התורה היא עמוקה מני ים. ויש להתמודד עמה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ