קורבנות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/05/24 14:43 ד באייר התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

בבקשה דוגמא ל ובדבר שאין לו מתירין - עד שיקדשו בכלי

ויקרא פרק כב ג

אֱמר אֲלֵהֶם לְדרתֵיכֶם כָּל-אִישׁ אֲשֶׁר-יִקְרַב מִכָּל-זַרְעֲכֶם אֶל-הַקֳּדָשִׁים אֲשֶׁר יַקְדִּישׁוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל לַה' וְטֻמְאָתוֹ עָלָיו וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִלְּפָנַי אֲנִי ה'

תורה תמימה

אשר יקרב - אמר ר' אלעזר, וכי יש נוגע חייב, אלא למה נאמר אשר יקרב - עד שיכשר ליקרב

(הסבר ת.ת...יקרב אין פירושו נגיעה, רק כתב בלשון יקרב להורות דאינו חייב עליו משום טומאה עד שיכשר ליקרב, והיינו בדבר שיש לו מתירין - עד שיקרבו מתיריו כגון חלבים, ובדבר שאין לו מתירין - עד שיקדשו בכלי (??) זבחים מ"ה ב':

תודה ממשה

תשובה

שלום לך,

דוגמאות:

דבר שיש לו מתירין - קרבנות שנועדו לאכילה אחרי הקרבת האימורים על המזבח.

דבר שאין לו מתירין - דבר המוקטר כולו =אין חלק ממנו שנאכל, אז חייבים על אכילתו האסורה מרגע שהכניסו אותו לכלי שרת כלי מקודש לעבודה בבית המקדש. דוגמא לכך מנחה שנאפת כליל ולא נאכלת וכן קרבן עולה וכד'.

בברכה דוד לוי

עיין במשניות מסכת זבחים פרק רביעי