צמחונות מלכתחילה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/05/24 14:37 ד באייר התשפד

שאלה

ב"ה

שלום רב.

האם צמחונות זה הדבר הטוב מלכתחילה?

הרי אדם וחוה היו צמחונים וגם נח ורק אחרי חטא העולם בימי נח ה' התיר להם לאכול בשר... הרי זה בדיעבד ולא מלכתחילה?

וכן בתורה כתוב "כי תאוה נפשך לאכול בשר" (בהקשר התרת אכילת בשר חולין).

כלומר, יתכן שזה לא הדבר הטוב מלכתחילה.

אבל- אם כך- אז מדוע בחגים ושבתות יש מצוה לאכול בשר? ובזה השמחה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

כל דבר מתאים בשלב אחר.

אם נתנהג כמו לפני חטא העולם, נהיה במדרגה שאינה מתאימה לנו ויגרם נזק.

לדוגמא לתת לנער צעיר נשק שאינו יודע להשתמש בו - הוא עלול להרוג את חבריו, חלילה.

ודוגמא נוספת - לעתיד לבוא אדם יברך גם על דברים רעים 'שהחיינו' ולא 'דיין האמת', תהיה ראיה כל כך עמוקה שאם קרה אסון או נפטר אדם קרוב יברכו 'שהחיינו'. מי שיעשה זאת היום עובר על איסור יוהרה ואיסור ברכה לבטלה ואין לענות אחריו אמן אלא לראות בו אדם שאינו מבין את מדרגתו ואת משמעות הדברים בעולם.

במדרגה שלנו יש הכרח לאכול בשר, ויש סכנה שמי שאינו אוכל בשר יתנהג באכזריות לא במקום הנכון.

לכן הדרך הנכונה בימינו היא לאכול בשר ולא להדמות לאנשים שלפני המבול, להם היו חטאים חמורים ביותר גם בעריות וגם בגזל.

האדם בימינו שמח באכילת בשר בסעודה ושתיית יין. שניהם כמובן במידה הנכונה ולא בהפרזה.

עלינו להתנהג לפי המדרגה הראויה והנכונה לנו - אכילת בשר לפחות בימים טובים ורצוי גם בשבתות.

בברכה

דוד לוי