4 בגדי לבן בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/12/15 14:46 י בטבת התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב! יש מצווה לכבד את השבת בבגד לבן. כך כתב הצדיק רבינו משה הנזכר בהערות לספר שולחן טהור: "כשאדם לובש ארבעה בגדי לבן לשבת מוחלין לו על כל עוונותיו". וראה עוד להלן.

זוכה לתקן עוונות חמורים באיסורי עריות ופגם הברית! כך כותב מפורש האדמו"ר ממונקאטש בס' דרכי חיים ושלום (עמ' קו:), כי "בגדי לבן בשבת הם תיקון לעוון עריות ופגם הברית".

רציתי להבין מה זה אומר ללבוש ארבעה בגדי לבן בשבת?? אשמח לתשובה תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם רצונך לידע את ההלכה בזה פתח נא שולחן ערוך חלק או"ח הלכות שבת [סימן רסב] ותעיין שם בהלכה ובדברי המפרשים.

עיניין ה4 בגדי לבן מובא שם בשם האר"י והאם מנהגך בכל הדברים הם כמנהג האר"י ?
שהרי 4 בגדי לבן הם מכוונים כנגד 4 אותיות שם הוי"ה ברוך הוא. שמא אתה מכוון כהלכה כשאתה מזכיר שם השם? עיין שו"ע או"ח סימן ה סעיף א מה צריך לכוון [לפי ההלכה] כשאומרים שם אדנות.

ואם רצונך לתקן עוונות טבול את עצמיך בלימוד התורה ובתיקון המידות.בבחינת סור מרע ועשה טוב .ואז ראה בטוב ירושלים כל ימי חייך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.