4 מיתות בית דין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/21 07:16 ד באב התשפא

שאלה

שלום רציתי לשאול שאלה אנסח אותה ב2 גופים.

1 ידוע בתורת העם שיש 4 מיתות בית דין השאלה שלי היא כזו האם יש אפשרות שאוכל למות בדרך כלשהיא מהתורה אם לא עברתי בבית דין רבני שפסק עליי אחד מ4 מיתות בית הדין האם זה אפשרי שאמות בכל זאת? או שחייב שאעבור בבית דין קודם ואישפט על מיתה? תודה מראש על העזרה

עכשיו גוף שני של השאלה אם חס ושלום אעבור אירוע כל שהוא כמו שנגיד שהתחשמלתי ממוצר אלקטרוני בבית נגיד מיקרוגל ומתתי או שנפל עליי עץ באמצע יער ולקח לי תחיים איך זה קרה ? אם עדיין לא עברתי בבית דין וחוייבתי למיתה אשמח לשמוע הסבר תודה מראש

תשובה

שלום

ארבע מיתות בית דין זה רק למי שנידון בבית דין (בזן שיש בית דין שדנין דיני נפשות, מה שלא קיים כבר בערך מאז חורבן בית המקדש), וגם אז זה בתנאים מסוימים (שראו אותו שני בני אדם שכשרים להעיד ושהם התרו בו לפני כן וזה גרם לברר שאכן זה נעשה במזיד והוא מודע למשמעויות). גם בזמן שדנו דיני נפשות זה היה מאוד נדיר שמישהו נידון למיתה.

אבל כל זה שייך רק למה שבית הדין דנים. זה לא קשור למה שהקב"ה משגיח על האדם ודן אותו. הוא לא צריך את בית הדין כדי לדון את האדם. אנחנו לא יודעים מה הסיבה לכל דבר שקורה לאדם. זה יכול להיות כעונש על מעשיו ויכול להיות מעוד חשבונות שונים של ההשגחה האלוקית. אבל ברור שהכל הוא בהשגחה ובדין מאת הקב"ה.

מקווה שהדברים הובנו

כל טוב