2 שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/09 18:21 ט בטבת התשע

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב

1 האם מותר לשים את הפלאפון כשעון מעורר בשבת עם מנגינה?

2 בשבת באים אחי ואחינים שלי והם נכנסים לחדר שלי ומדליקים טלוזיה ומחשב האם יש לי עברה בזה?ומה אני יכול לעשות הם לא מקשיבים לי שאני אומר לכבות

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. אסור להשתמש בשבת בשעון מעורר שיש לו מנגינות אלא רק בשעון מעורר שמשמיע צלילים פשוטים וכד'
2. תניח על המחשב והטלויזיה שלט "אסור להשתמש בשבת". אתה יכול גם לכתוב שיש עונש מוות על חילול שבת. תשתדל להיות שם כשהם נכנסים לחדר ולומר להם שאתה לא מרשה, וזה אסור בשבת. אתה לא צריך להגיד להם לכבות.
אחרי שהשתדלת למנוע מהם ככל שיכולת, אתה לא אחראי על מה שהם עושים נגד רצונך.