2 שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/09 16:58 כד באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

יש לי 2 שאלות:

א- בנוגע לבורר- אם למשל יש תבנית עם שני סוגי מאכל שאחד מהם אני לא רוצה- כיצד מותר לי לברור מה שאני כן רוצה?

ב- כאשר נאמרים דברי לש"ה על השולחן [ולא דווקא שולחן שבת]ובדר"כ לא מדברים אליי אלא אומרים אותם לכולם- מתי מותר להעיר? מתי לא? למי לא להעיר? וכו'..

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
א. בדיני בורר אוכל מתוך אוכל: מותר לקחת את המין שאתה רוצה לאכול עכשיו. אסור להסיר את המין שאתה לא רוצה לאכול (מפני שבהקשר הזה הוא נחשב פסולת).

ב. להעיר אפשר וצריך רק כאשר הדברים מועילים. אין טעם להעיר אם בכך מעוררים כעס ועלבון אצל האחרים.

לפעמים אפשר להעיר בסגנון שלא מאשים את האחרים אלא מבקש מהם להתחשב בך. אתה יכול לומר "לא נעים לי בשיחות כאלה" וכד'.

מכל מקום אתה ודאי לא תשתתף בשיחה כזאת. תשתדל גם לא להקשיב ואם אתה שומע אל תאמין לדברים.