2 שאלות הלכתיות בנוגע לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/11 13:00 יד בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

הבוקר לצערי קמתי מאוחר (11:45)ופיספסתי תפילת שחרית ושריפת חמץ.

1. מה אעשה לגבי שריפת חמץ? האם היא חובה לנשים או שהן פטורות?

2. אני יודעת שנשים ספרדיות חייבות בתפילה אחת ביום. ורצוי לכתחילה תפילת שחרית, ואם לא -אז מנחה.

בתפילת מנחה של יום חול לאחר תפילה עמידה אומרים "למנצח בנגינות" ובתפילת מנחה של ערב שבת אומרים "ה' מלך גאות". איזה מזמור אומרים בתפילת מנחה של ערב יו"ט?

(הלכה למעשה , ערב פסח היום.)

תודה רבה !

שיהיה חג פסח כשר ושמח! שנזכה לצאת לחירות אמיתית , משיעבוד לגאולה ולראות בבניינו של ביהמ"ק במהרה בימינו, אמן!

כל טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לצערי אני מתפנה להשיב רק לאחר הפסח - ואני מתנצל על כך.

שריפת חמץ וביעורו הם מצווה שמוטלת על אישה בדיוק כמו גבר (ולכן מברכת ואומרת את דברי הביטול).
מצוות ביעור חמץ נמשכת כל הפסח ואפילו אחרי פסח אם נמצא חמץ שעבר עליו הפסח.