13 שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/06/07 09:06 יא בתמוז התשסז

שאלה

יש לי מספר שאלות:

1. מה המטרה בנישואין?

2. האם זה בסדר להתחתן כשאני תלמיד בישיבה, ועדיין אין לי פרנסה ובית?

3. האם בימינו אפשר להחזיר את הלכות הקידושים להלכה, בנפרד מטקס הנישואין?

4. האם בעבר בנות בתולות רווקות היו טובלות? שהרי אומרים שרק לאחרונה אסרו על בנות לטבול מחשש ליחסי מין לפני החתונה, משמע שפעם הן כן היו טובלות?

5. מדוע מלכתחילה ההלכה לא אסרה על גבר להרבות לו נשים, הרי זה פוגע בצורה נפשית באשתו הראשונה?

6. אומרים שצריך להתגמש ולהתפשר כאשר מדובר בדייטים. אם ככה, בעצם אפשר להתחתן עם הדייט הראשון לא? אז מה עושים?

7. אצלי בבית הכנסת, הארון פונה לצפון ולא למזרח ולירושלים. מה לעשות? האם לפנות לירושלים או לארון קודש?

8. מה הסיבה של גבר להתחתן (אני לא מבקש את דעת ההלכה)?

9. בנוגע לפרשת "שלח", בקטע עם המעפילים שנהרגו בידי העמלקי. אני לא מבין למה בנ"י לא הרגו את כל העמלקי באותה הזדמנות! למה הם הניחו לאחיהם להיהרג?

10. מה ההבדל בין סוף זמן קריאת שמע לגר"א או למג"א בימינו? למה יש 2 זמנים?

11. מה ההגדרה של אפיקורוס בימינו?

12. מדוע יש חובה לברך ברכה כאשר לובשים כיפה? הרי עצם זה שאני מברך זה כבר מראה על כוונה לכבד את ה'?

13. האם אתה מכיר תפילה שאפשר להתפלל על רווקות ורווקים שיתחתנו, וזה כולל שם ושם אמא?

תודה רבה הרב!

דוד

תשובה

ב"ה

שלום.

1)הנישואין הם רק "הכשר מצווה" המטרה היא קיום מצוות פו"ר.אולם ע"י הנישואין ניתן לקיים עוד המון מצוות ברוך השם כגון מצוות "ואהבת לרעך כמוך" .
דווקא במסגרת של זוגיות האדם יכול להרגיש את השלמות שלו שהרי כל השרוי בלא אישה שרוי בלא שלום ובלא תורה ובלא ...חיים.וכן כמובן הפוך האישה יכולה להגיע לשלמות רק ע"י מסגרת של נישואין שבה ועל ידה ובתוכה מתגלים המידות והכוחות ומתעצמים הברכות .
2)זו שאלה סובייקטיבית. יש אנשים שזה מתאים להם ויש שלא.
3)כיום נוהגים לאחד את הקידושין והנישואין ויש לזה הרבה סיבות. ואסור לשנות .
4)https://www.kipa.co.il/ask/show/46156
5)על פי המציאות "היבשה" ועל פי מה שהיה מקובל בימי קדם זה היה אפשרי. היום זה בלתי אפשרי . וכבר רגמ"ה החרים על כך מלפני 1000 שנים מפני שראו שזה מביא לידי תקלות ולא מתאים וזהו "עת לעשות" .
6)אם 2 הצדדים מרגישם שזה זה. ונוצרת בינהם "כימיה" והם שומעים את ה..."קליק" וחשים ש"זה זה" אז שיהיה במזל טוב.
7)לשוחח עלך כך עם רב בית הכנסת או חכם הקהילה.
8)אדם לא נשוי הוא לא אדם שלם!
9)עיין במפרשים שם.
10)ההבדל נובע מאופן חישוב השעות. האם מחשבים מזמן עלות השחר או מזמן נץ החמה .
עיין סיכום השיטות בצורה מתומצתת ויפה ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/11011
11)הרמב"ם הגדיר בהלכות תשובה מה זה מין ,כופר, אפיקורס, וכו"ו עיי"ש. אולם למעשה בכל דור ההגדרה משתנה הבהתאם למציאות של הדור.
עיין תשובתי "אני חילונית אבל לא אפיקורסית" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/28913
12)אין ברכה על לבישת ככיפה.
13) תתפלל בלשונך ומעומק ליבך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.