12 שאלות שונות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/08/18 12:11 י באלול התשעח

שאלה

1. האם בימי החורף אפשר להניח סמרטוט בכניסה לבית כנסת/בית פרטי אם יש חשש שאולי יסחטו אותו עם רגליהם שמנקים אותם?

2. כאשר יש יובש/פצע חדש ביד/בשפתיים האם נצטרך בשבת להשתדל לא למתוח את העור כדי שלא להוציא דם, או שמשום שלא מתכוון לדבר(מלאכת מחשבת) אין בעיה?

3. האם מותר לשפוך את השמן מקופסת הטונה בשבת ואם כן באיזה אופן? האם אפשר גם ללחוץ על הטונה כדי שחלק מהשמן שיש בה ייצא?

4. האם אפשר להישאר כמה ימים ללא מזוזה/זות אם היא/ם בבדיקה?

5. האם כשמברכים על אוכל יוצאים ידי חובת הברכה ומותר לדבר לאחר שמכניסים לפה ומרגישים את הטעם או רק כאשר בולעים את האוכל?

6. האם מותר להכין טחינה בשבת או שזה איסור לש?(טחינה גולמית עם מים, בצל, שום ותבלינים) האם מותר לכתוש את השום?

7. האם אני יכול להתפלל תפילת עמידה בחגים וראשי חודש צמוד לאבי העיוור ובקול כדי שידע אילו קטעים לומר? או שחובה לחכות לשליח ציבור? מה בנוגע לערבית?

8. האם אני יכול לתלות מגבת על מוט תלייה במקלחת או שזה דומה לחוט תלייה שפורסים את המגבת וזה אסור?

9. האם ישנה איזו בעיה להכין סודה בשבת עם המכשיר סודה סטרים או מכשיר אחר דומה?

10. רוב המשפחה שלי מסורתית, מה הדרישות המינימליות שאני צריך לבדוק שאני בא אליהם לחגים/שבתות כדי שאדע האם מותר לי לאכול מהמאכלים שנאפו בתנור שלהם, שהם מחכים 24 שעות בין אפייה של בשר לחלב?

11. האם סתם שטיפת ידיים בבוקר יכולה להיחשב כנטילת ידיים ולבטל את טומאת הבוקר? אם לא האם כאשר אדם חילוני/מסורתי ילחץ את ידי הטומאה של ידיו תעבור אליי ואצטרך לרחוץ את ידי?

12. מה ההגדרה של דבר דף קודש שדורש גניזה?

אשמח להמלצה לספר הלכות שבת מפורט לימינו של תימנים.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1.אם יבש מותר אם רטוב אסור ואם יש ספק אז יש להחמיר.

2.אם יש סדק בשפתיים אתה צריך להתנהג בשבת כרגיל ואם יצא דם אז זה לא בכוונה תחילה ולכן יהיה מותר לך לחייך כשתרצה לחייך.

3.הכלל הוא שאם יש משהו שהוא מעורב אז אסור לך לברור ולהפריד ולכן שמן בקופת טונה זה דבר מעורב ולכן אסור לפתוח הקופסא ולהשאיר המכסה ולשפוך את השמן בלבד.

אלא יש לפתוח את הקופסא לשים את כל תכולתה על צלחת או מגש ולקחת משם בכפית את נתחי הטונה והשמן נשאר בצלחת.

לעומת זאת אם אתה פותח פח גדול של מלפפונים חמוצים אז זה לא נחשב כמעורב ויהיה מותר לשפוך את המים מהפח. אבל למשל לגבי אפונה או תירס מקופסא הדין הוא כמו בקופסת טובה שזה נחשב כמעורב יחד.

4.כן.

5.כשמכניסים לפה ומרגישים את הטעם.

6.נכתבו על זה המון תשובות באתר עיין בהם .

7.כן ומצווה גדולה אתה עושה . ואת הקדושה והקדישים יש לשמוע מהחזן.

8.מותר.

9.מותר.

10.תלוי במה מדובר

11.לא. וחייבים ליטול ידיים בכלי כשר לנטילה ו3 פעמים לסרוגין.

12.שרובו דברי תורה ואם רובו דברי חולין לא זקוק לגניזה.

חזק וברוך!!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.