משיח ותנ"ך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/24 21:34 כז באב התשפד

שאלה

שלום לרב,

בשבתות האחרונות בהן אנו קוראים את ההפטרות של הנחמה, שמתי לב למשהו מעניין: הרבה פעמים מי שעושה את הפעולה עצמה, מי שגואל אותנו, מנחם אותנו, מקבץ אותנו, הוא השם בעצמו. בנוסף ידועים פסוקים כגון "אין מבלעדי מושיע" וכן פרק כג בירמיהו שמתאר את המשיח כמי שקוראים לו השם(?)

האם המשיח הוא האלוהים בעצמו? כי אם כן, יש דת מפורסמת מאוד שאומרת בדיוק את זה.

נכון שגם ביציאת מצרים הקב"ה עושה פעולות ("ואשא אתכם על כנפי נשרים.."), אך שם מתוארת השגחה, ניסים גלויים, והיהדות שלי כבר מזמן עברה רמב"מיזציה שאומרת שניסים הם משל וחידה והמשיח הוא טבעי לגמרי ואפילו לא מחולל ניסים.. ככה שפחות סביר עבורי להאמין שיהיה אדם אמיתי (כמו משה) שפשוט יהיה לו קשר גדול עם הקב"ה ויהיו ניסים גלויים.

היהדות היא כל הזהות שלי, והספק הזה מכרסם לי בלב ומקשה עליי. מה הרב חושב?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על תשומת הלב המדויקת.

הנבואות בישעיהו אינן מדברות רק על המשיח.

הן מדברות על ההיקף הגדול של הגאולה.

הגאולה כוללת בתוכה נחמה אלוהית, שנשלחת על ידי נביאים;

היא כוללת מעשים של הקב"ה, כפי שכתבת על יציאת מצרים;

היא כוללת מעשים של מלכים זרים, כגון כורש, האמור לבנות את ירושלים;

היא כוללת גם את המשיח, שהוא אחת הפרשנויות לנבואות "עבד ה'" וכדו'.

והיא כוללת מעשים של בני אדם שעולים ומממשים את הגאולה.

ואכן, בדיוק כפי שכתבת – חס ושלום מלומר שהמשיח הוא שהקב"ה.

כל טוב ונזכה לגאולה