רכישת נכס עם חוזה שכירות לסופר מרקט שפועל בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/24 21:25 כז באב התשפד

שאלה

קיבלתי הצעה לרכוש נכס עם חוזה שכירות לסופרמרקט שפועל בשבת. (אני - הרוכש נכס לנעלי המוכר ולא יכול לבטל את חוזה השכירות )

לסופרמרקט יש חוזה ל: 6 שנים אם אקנה את הנכס , בתום תקופת השכירות אדרוש כתנאי להשכרת הנכס סגירה בשבת וכך ע"י רכישת הנכס אוכל למנוע חילול שבת

האם מותר לרכוש את הנכס ?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה הזו.

האפשרות כי אחרי שש שנים לא יהיה חילול שבת בנכס היא מבורכת מאוד. אולם אני מבין שמשמעות המהלך היא שלאורך שש השנים האלה אתה למעשה תתפרנס גם מחילול שבת של הסופרמרקט, שכן הוא משלם לך דמי שכירות גם על השבתות שהוא פועל.

זו אפוא התפרנסות אסורה מחילול שבת.

הלוא כן ?

ישלח לך ה׳ את אוצרו הטוב מן השמיים.

כל טוב