מניעת היריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/08/24 09:14 כד באב התשפד

שאלה

שלום הרב. אשמח לדעת אם אפשרי שנמנע היריון עם גלולות יאז פלוס אנו רוצים כרגע לבנות את היחסים הזוגיים ולא מעונינים ברגע זה להביא ילד עם כל האחריות שבאה איתו , אציין שאני שואל את השאלה באיחור , כי אנו נשואים כבר 4 פלוס שנים ולא שאלנו עד כה רב ,לאחרונה הבנתי שזה חובה לשאול רב לגבי זה , אז אשמח לדעת אם אפשרי שנמשיך את מניעת הדיון עקב הסיבה שציינתי מעלה

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מניעת הריון הוא מהשאלות היסודיות בעולם, העולם נברא ליישב אותו ולא לתוהו, כמו כמו כן יש בשאלה שלו פרטים רבים ולכן צריך לייעוץ תלמיד חכם. אבל ההתייעצות צריכה להיות באופן ישיר שלכם ביחד עם הרב.

בכו"א צריך לזכור שכל הזוגיות ביהדותבאה כדי ליישב את העולם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ