ישיבה לאחר תפילת העמידה בתפילת מנחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/08/24 09:20 כד באב התשפד

שאלה

אני חילוני, אבל לעיתים מצטרף בבית הכנסת של מקום העבודה לתפילת מנחה בצהרי היום.

תמיד בתום תפילת העמידה, נהגתי להתיישב עד שהחזן היה מגיע ל-נַקְדִּישָׁךְ וְנַעֲרִיצָךְ שאז הייתי קם .

אמר לי מישהו שזה אסור. שלמעשה, בתום התפילה שלי, אני אמור להמתין ולעמוד לפחות עד שהחזן מסיים את נַקְדִּישָׁךְ וְנַעֲרִיצָךְ.

האמנם?

תשובה

בד

שלום וברכה

העולם נוהג כפי שאתה עושה שיושבים עד לפני הקדושה. ואין צורך לשנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ