כיסוי ראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/24 00:56 יז באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה,

כיום נהוג בחתונות שהכלה עושה 2 תסרוקות, אחת מתחילת החתונה עד לסוף החופה ואחת לריקודים ועד סוף האירוע, בחתונה שלי רציתי להיות מיד אחרי החופה כבר עם כיסוי ראש בע"ה אבל קראתי במקומות מסוימים שנהוג לשים כיסוי ראש רק למחרת, אחרי היחוד בבית של החתן והכלה, ובמקומות אחרים קראתי שזה בסדר גמור לשים כבר אחרי החופה.

האם אני יכולה לשים כיסוי מיד אחרי החופה בתור ספרדית?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת רוצה להיות צנועה וחסודה מיד לאחר החופה. את יכולה לשים כיסוי ראש מיד. ראוי שלא יהיה בולט וניכר, בוודאי אפשר בלילה זה ללכת עם פאה, למרות שבאופן כללי עדיף כיסוי ראש ממשי ולא פאה.

בברכת מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ