פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/24 11:50 טז באב התשפד

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני גרה בבית של ההורים.לאחר שאבי נפטר כשהייתי נערה אחי הגדול (כיום בן 40) שגם גר בבית התחיל לעשות במקומו מכירת חמץ .כל שנה לפני המכירה הייתי שמה את החמץ האישי שלי באחד הארונות שעליהם עושים מכירת חמץ .

גם אחי הגדול מכניס את החמץ שלו לארונות אלו.

לא אמרתי לו במפורשות שאני שמה את החמץ שלי אבל בהרבה פעמים הוא יודע שאני מצרפת את החמץ שלי.(שומע שהכנסתי או רואה)

רציתי לשאול האם מכירת החמץ שהוא עושה לחמץ בבית תקפה גם לחמץ האישי שלי .

והאם מותר להשתמש ולאכול מחמץ זה.

ואם לא ,אז כיצד צריך לנהוג.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא מוכרים חמץ של מישהו - מוכרים את כל החמץ שנמצא בבית, כי אסור שיהיה בבית חמץ, שום חמץ.

לכן אם הכנסת את החמץ לארונות על מנת שיימכר לגוי החמץ שלך נמכר.

בלי קשר לשאלה, חמץ ממש כמו לחם, ביסקוויטים אטריות וכד' מבערים ולא מוכרים במכירת חמץ.

וודאי עדיף שאחיך ידע שהוא מוכר גם חמץ שלך - לכן ראוי לומר לו שיש חמץ שלך בארונות הללו.

להעשרת הדיון - להלן תשובה על אפשרות למכור חמץ גם ללא ידיעת הבעלים: https://www.yeshiva.org.il/ask/114544