להשכיר דירה לשותפים לא דתיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/08/24 20:38 י באב התשפד

שאלה

שלום,

יש לי דירה שאני רוצה להשכיר ל-4 שותפים. האם זה בסדר שאפרסם את הדירה, ואם באים לא דתיים אז אראה להם את הדירה ואתן להם להכנס? השאלה זה לגבי העניין של בנים ובנות. אם נניח פונים בנים ופונים בנות, אז אני יכול להראות לבנים את הדירה ולהראות לבנות את הדירה ואם ירצו נניח 2 בנות ו-2 בנים (או איזשהו הרכב אחר) אז להחתים אותם על חוזה ובעצם זה אומר שיגורו בנים ובנות ביחד. האם זה בסדר? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לך מותר להשכיר את הדירה למי שרוצה לשכור אותה, ורק במצבים קיצוניים נמנעים מלהשכיר, כגון אם זה משמש לעבודה זרה, או אם זה משמש לפשעים מוסריים.

כל טוב