פסיק רישא דלא ניחא ליה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/24 15:05 ג באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

למדתי את המושג פסיק רישיה דלא ניחא ליה. ויש לי שאלה תאורטית.

אם אדם יודע ששכח לכבות את המנורה של המקרר לפני השבת, וכשיפתח את הדלת בשבת בטוח תידלק המנורה. אבל נגיד שהמנורה של המטבח מאוד חזקה והמנורה של המקרר מאוד חלשה ולא מורגשת בכלל, גם בלעדיה היו רואים היטב את כל מה שבמקרר. האם במקרה כזה זה יהפוך מניחא ליה ללא ניחא ואז יהיה מותר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

כמעט על כל נושא הקשור בפסיק רישיה יש דיונים רבים בראשונים, ועמדות שונות.

בעולם הישיבות המצב שאתה מתאר נקרא ״פסיק רישיה דאדיש ליה״, כלומר: זה לא ״ניחא ליה״, וזה לא ״לא ניחא ליה״, אלא פסיק רישיה שאין לו משמעות.

חלק אוסרים בכל זאת, וחלק מתירים את הדבר, וזה הבסיס לפסיקות השונות ביחס לחיישנים בשבת.

כל טוב