לחזור לישון אחרי קריאת שמע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/08/24 16:54 ד באב התשפד

שאלה

שלום,

קשה לי מאוד להתעורר לפני זמן קריאת שמע בזמן של החופש הגדול, רציתי לשאול אם מותר לשים שעון מעורר ל10 דקות לפני סוף זמן קריאת שמע להגיד מודה אני, נטילת ידיים, אשר יצר, ברכות השחר, ברכות התורה, שמע ישראל, ואהבת, והיה אם שמוע, פרשת ציצית ואז לחזור לישון עד לפני חצות היום ואז להניח תפילין. בנוסף, בהתעוררות השנייה צריך ליטול ידיים או לברך ברכות השחר שוב?

בהנחת תפילין לקרוא שוב שמע בשחרית כקורא בתורה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא כדאי 10 דקות עדיף חצי שעה, ממילא אתה חוזר לישון. לכן כדאי להתעורר כחצי שעה קודם סוף זמן קריאת שמע, ולאחר התפילה תחזור לישון, אין ברכת נט"י חוזרת אבל אם תישן ממש תיטול ידים ללא ברכה. ואין לחזור ולברך ברכות השחר.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ