עבודה בסוכות בארהב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/08/24 01:02 ג באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אנחנו יוצאים לעבוד בארהב, עבודה בארהב באופן כללי דורשת ויזה מיוחדת אשר יותר מסורבלת ומצריכה אישור שאזרח אמריקאי אינו יכול לעשות את העבודה. חברה היא חברה ישראלית שיש לה שלוחה אמריקאית. השלוחה האמריקאית עצמה היא משלמת מסים כדין ורק אנחנו מועסקים "בשחור" משום בעיות בקבלת ויזה לעבודה. העבודה משולמת לנו בתלוש בארץ ואילו בארהב אנחנו שוהים על ויזה רגילה. עכשיו עולה השאלה האם מותר לנו לעבוד בעוד שאיננו נחשבים עובדים חוקיים? למרות שאנחנו מקבלים תלוש בארץ ומשלמים מסים כדין בארץ, אבל עצם העובדה אנחנו עובדים בארהב.

אנחנו מצפים נורא לעבודה הזאת ולחוויה הכרוכה בה, אבל איננו רוצים לצאת גזלים.

נשמח לתשובה

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

גם גזל עכו"ם אסור, אמנם במקום שאין גזל ממש אלא העדר תשלום שלא ניכר אולי אפשר להקל. אבל יש כאן נקודת מבט של חלול השם, שאם יתברר שיהודים גונבים את המס האמריקאי יש בכך גם חילול השם, לכן יש להמנע מכך.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ