האירוע עם החיילים בשדה תימן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/24 10:36 כה בתמוז התשפד

שאלה

השאלה שלי היא לגבי פעולת האונס של חיילי המילואים למחבלי הנוחבה

האם הדת תומכת בסוג כזה של פעולה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. האמת, עד שלא תעשה חקירה מסודרת, אי אפשר לקבוע מה בדיוק קרה:

א. האם חיילים באמת פגעו בו.

ב. אם אמנם פגעו בו, מה בדיוק עשו לו?

2. אם תשאל באופן עקרוני: מה דין פושעי הנוחבה לפי ההלכה?

א. מצד אחד כל רוצח במזיד, עונשו מוות, וודאי כשהוא עושה זאת במאורגן ובמכוון. כמובן צריך לבדוק מה בדיוק עשה כל אחד מהם כדי לדון אותו על מעשיו.

ב. מצד שני חייבים להביא בחשבון תגובות בינלאומיות - ההלכה מעניקה מקום לשיקול זה שנקרא "משום איבה", כלומר צריך לנהוג באופן שלא יעורר שנאה באומות העולם כלפינו.

לסיכום: במדינת הלכה היו מתכנסים שבעים זקנים - בית הדין הגדול, וקובעים הנחיות לבתי הדין שעליהם לבדוק ולדון כל מקרה לגופו.