מויזקת רקע בשלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/07/24 11:04 כד בתמוז התשפד

שאלה

צהריים טובים כבוד הרב

1. כאשר אני שותה מבקבוק, מברך ולא מסיים אותו, האם אני אמור לברך שוב כאשר אני שב לשתות ממנו? במידה וכן, האם יש פרק זמן שאמור לעבור על מנת לברך שוב?

אני בעל חנות, האם ניתן לנגן בחנות מוזיקת רקע בשלושת השבועות.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לעניין שתיה - הדבר תלוי בפרקי הזמן שבין שתיה ושתיה ובכך שאתה מתכוון להמשיך לשתות.

אם אתה שותה ממש בקביעות - למשל כל עשר דקות, אז תכוון בתחילה היום לכל היום ולא תברך לפני ואחרי כל לגימה.

אם אתה שותה מפעם לפעם, רק כאשר אתה מרגיש צמא, אז תברך ברכה ראשונה ואחרונה.

תקפיד בכל פעם לשתות כמות מינימלית של כחצי כוס חד פעמית (86 סמ"ק) כדי שתוכל לברך בורא נפשות.

אפשר להקל ולנגן מוזיקת רקע במידה ואלו מנגינות שקטות ורגועות, לא מנגינות קצביות מרקידות.

עיין קישור לתשובה של הרב י. אריאל - https://www.yeshiva.org.il/ask/48257