נדר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/07/24 19:39 כג בתמוז התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

במדבר ל ג

אִישׁ כִּי -יִדּר נֶדֶר לַה' אוֹ-הִשָּׁבַע שְׁבֻעָה לֶאְסֹר אִסָּר עַל-נַפְשׁוֹ לֹא יַחֵל דְּבָרוֹ כְּכָל-הַיּצֵא מִפִּיו יַעֲשֶׂה:

מצוה תו - מצות דין הפרת נדרים.

חרטה – חכם שואל את הנודר האם הוא מתחרט ואם אומר שכן עושים לו מזה פתח ושואלים- אם היית יודע שתתחרט האם היית נודר.

בבקשה דוגמא מלאה

תודה ממשה

תשובה

אדם נדר לא להתחתן עם אעשה כי היא מכוערת, רבן שמעון בן גמליאל דאג לה ועכשיו היא נאה, אמר הנודר אם הייתי יודע לא הייתי נודר.

זה מופיע במסכת נדרים.

אגב, בהמשך אמר רשבג : בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות (שהן עניות ואין להן במה לטפח את עצמן) מנוולת אותן.