גלגול נשמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/24 09:58 כד בתמוז התשפד

שאלה

שלום וברכה!

כבר כמה שבועות מגיע יונה כל יום בשעה 6:00

ונכנסת בחדר מסתכלת עלי ומתקרבת לא רוצה לאכול. פעם ניסתה לקפוץ על הארון ומחפשת מקום לשהות פה. בשבת היא נעלמת.

האם זה גלגול נשמה??

וכן יש תקופה פרפרים ענקיים בצבע אפור וזה ממש משפחה שלמה בינוניים וקטנים נכנסים בשתיה.

עומדים על הפנים שלי וכמה שאני מעיפה אותם הם חוזרים

האם פרפרים הם גלגולי נשמות??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

גלגול נשמות שגילה האר"י הוא בייחוד בבני אדם, יש דעות שגם בבע"ח יש גלגול, אבל זה מקרים מיוחדים ולא מצויים, לכן אין מקום לכל חשש של גלגול ביונה או בע"ח אחר, אלא א"כ זו תועפה מאד מוזרה, כל מה שאת מספרת זו תופעה רגילה של בע"ח ואין בזה חידוש, זה קורה בכל מקום ובכל שעה, ולכן אין לכך שייכות לגלגולים, ותשתדלי שלא יכסו לביתך כל מיני בע"ח שמקומם באויר הצח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ