תאריכים לאזכרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/24 12:27 כג בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אימי ז"ל נפטרה בערב יום הכיפורים

24.9.23 ונקברה למחרת כיפור 26.9.23 בהר המנוחות .

אימי נולדה ברומניה, נקברה מעל אבי ז"ל שנפטר 40 שנה לפניה והיה ספרדי.

מתי 11 חודש לסעודה וואזכרה? שואל כי לפי מחשבון זה ערב תשעה באב.

מתי מועד השנה?

האם עושים אזכרת 13 חודשים?

אודה להנחיות, מעוניין לכבד אך איני בקיא בהלכות.

תודה מקרב לב ובשורות שמחות אמן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם אביך ספרדי אתם נוהגים כמנהג ספרדים.

ערב יום כיפור בתאריך עברי ט' תשרי.

מחרת יום כיפור בתאריך עברי יא תשרי.

השנה היתה שנה מעוברת - חודש אדר שני בלוח העברי.

ספרדים מחשבים לפי יום הפטירה שהיה ט' תשרי תשפ"ד

יום השנה (13 חודשים) בתאריך הפטירה - ט' תשרי, ערב יום כיפור תשפ"ה, כאן תעשה האזכרה המרכזית.

אבלות שנה מסתיימת בתום 12 חודשים (בגלל שהיו שני אדר=) ט' אלול תשפ"ד, את האבלות על אב ואם מסיימים בתום י"ב חודש

אזכרה של 11 חודשים ט' אב תשפ"ד, קדיש יתום מפסיקים לומר בתום יא חודש