לקיחת בגדים מהרחוב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/08/24 13:00 כא באב התשפד

שאלה

ערב טוב כבוד הרב,

רציתי לשאול האם קיים איסור ללקיחת בגדים מהרחוב מחשש שאלו בגדים של אדם שנפטר ?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל חשוב לדעת. שאין איסור ללבוש בגדים של אדם שנפטר, ואפי' מעיקר הדין מותר ללבוש בגדים שהיו על הנפטר בזמן פטירתו.

יש המחמירים בנעילת הנעליים של הנפטר (בזמן פטירתו), בכל אופן, אם אני מוצא נעליים ברחוב (כמובן שצריך לוודא שאין בעיית של מצוות השבת- אבידה) אין לנו לחשוש שזה של מת, משום שהולכים בזה על פי הרוב המוחלט, שזה בוודאי לא שייך למת.

ברכה והצלחה