שמירת שעות בין בשר לחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/24 16:14 יט בתמוז התשפד

שאלה

האם שמירת שעות בין בשר לחלב מקורה במנהג אבות?

האם יש קשר לאקלים בו חיים?

הולנדי ששמר תמיד שעה בין בשר לחלב האם בניו שנולדו וחיים בישראל יכול להמשיך עם מנהג אבות ולשמור שעה או יש להם צורך לשמור יותר שעות?

תשובה

שלום וברכה

זמן השמירה נובע כמובן ממנהג אבות, אבל לא בהקשרים של אקלים, אלא יותר בהקשר של תרבות.

למשל, יוצאי גרמניה יודעים שבתרבות הכללית כל שלוש שעות הייתה אכילה מסוימת (ארוחת צהריים בשרית ב 13:00 וקפה ב 16:00) וכנראה בגלל זה הם שומרים שלוש שעות.

איני יודע מה הסיבה שבהולנד זו שעה.

אין סיבה ישירה שלא לשמור מנהגי אבות בעניין זה, כל עוד אין אנו חותרים להלכה אחת.

כל טוב