נישואים בין דתות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/24 20:04 יז בתמוז התשפד

שאלה

אני נמצא בדילמה קשה. מצד אחד, אני מאוהב עמוקות באישה נוצריה שאינה מעוניינת לעבור גיור. אנו חולקים קשר חזק, אהבה הדדית וערכים משותפים, ואני מדמיין לעצמי עתיד משותף איתה.

מצד שני, אני יהודי מאמין וחשוב לי לשמור על אורח חיים דתי. אני מודע לאיסור ההלכתי על נישואי תערובת, וחושש מההשלכות של נישואים אלו על זהותי היהודית ועל יחסיי עם משפחתי וקהילתי.

האם, בהתחשב בנסיבות האישיות שלי וברגשותיי הכנים, ישנה דרך על פי ההלכה היהודית לאפשר לי לקיים חיים משותפים עם אהובתי תוך שמירה על הזהות היהודית שלי?

לוותר עליה זאת לא אופציה ולוותר על היהדות זו לא אפשרות... מה אפשר לעשות כבוד הרב.

אני מרגיש שאני אוהב אותה כמו שיעקב אבינו אהב את רחל אימנו (לא שאני חלילה משווה, אני לא קרוב לרמתם הנעלה)

תשובה

אשמח לעזור הפלפון 0527710491