שמירת הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/24 12:18 טז בתמוז התשפד

שאלה

היי, כבוד הרב, קודם כל תודה רבה על זמנך היקר.

יש לי שני שאלות בנוגע לשמירת הברית,

אני אשמח להבין לגבי שמירת הברית איך אפשר להימנע מלפגום בכך שאדע מה לעשות בזמן ניסיון, כי הרבה פעמים שיש לי ניסיונות בשמירת הברית אני מרגיש שאני "כאילו משחק אותה" איזה שעה שאני אומר לעצמי שאני מנסה לא לפגום למרות שאני יודע כנראה שאני אפגום וזה רק עניין של זמן עד שאני אחפש באינטרנט או משהו כזה ואחר... השם ירחם

ורציתי לדעת מה הן העצות המעשיות שאפשר לעשות בכדי לא להיכנס בכלל לניסיון או לפחות לדעת מה לעשות בזמן ניסיון? להתחיל פשוט לרוץ עד שאני לא רוצה יותר או מה? באמת שואל ואשמח להבין זאת בעזרת השם בכדי לשמור על הברית קודש

ושאלה שנייה, מה עם כל הזמנים שכבר פגמתי בהם? זה ערימה שלמה של עבירות ופגימות בברית קודש לא? השם ירחם, כי אני כל כך רוצה לתקן ולמחוק את כל "האיכסה פיכסה" של העבירות שעשיתי, ושזה לא יהיה כערימה שנשארת וחלילה שלא יהיה אחרי מאה ועשרים אלא בעזרת השם באמת לנקות ולתקן את זה!

כל כך תודה כבוד הרב על התשובה!!! השם יברך אותך בכל מכל כל! אמן ואמן

עבודת קודש שלא יתואר, תודה

תשובה

שלום וברכה

אתה בדרך הנכונה.

אתה רוצה.

ועכשיו צריך גם להצליח.

והדרך לעשות זאת היא כמו שאתה עושה.

אומר לעצמך שלא תיפול. ומנסה לא ליפול. ומצליח לדחות את המצבים. ולפעמים נופל, ועדיין קם.

אין עצות לא להיכנס לניסיון.

ראה:

https://www.tzohar.org.il/?p=1591

ובאמת לנסות לרוץ קדימה.

כל טוב ובהצלחה