פורנו בגמרא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/24 18:21 יב בתמוז התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום, כשהייתי צעיר הייתי הולך לכולל ללמוד תורה בעיקר גמרא, ויש שם לא מעט תיאורים פורנוגרפיים, משכבי אישה וזכר, משכב בהמה ועוד כל מיני סטיות מיניות עם תיאורים מפורטים. מצד אחד אומרים לא לפגום בברית, מצד שני, הגמרא מלאה מכל טוב, הייתי חוזר הביתה עם מחשבות רעות. ובאותה תקופה דברו הרבה על פגם הברית.

אז אני לא מבין את המוסר הכפול, אסרו עלי להסתכל על בחורות ומצד שני הייתי לומד גמרא ומגיע הביתה חרמן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה היא אנושית, היא מספרת על משרע"ה על חטאיו וזכויותיו, התורה לא מעלימה דבר מאדם, אבל השאלה מה האדם חושב ועל מה נתונה מחשבתו. ברור בתורה שיש מושג של משכב אשה וזכור, וכי התורה תעלים חלק מהמציאות. השאלה האם לפרש את דברי התורה ולצייר אותם בעיניים של מציאות, ובפרטים מעשיים ולא הלכתיים, זה כבר תלוי באדם הלומד. לכן לא התורה אשמה, אלא האדם האם הוא מצייר ציור גשמי או שהוא מצייר את הצד המצוותי רוחני.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ