האם להתחתן כשיש חששות וקושי נפשי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/07/24 10:33 יג בתמוז התשפד

שאלה

שלום הרב , אני בת 19,

מתמודדת עם קושי נפשי כמה שנים עם עליות וירידות ולאחרונה נכנסתי למערכת יחסים עם בחור חרדי לייט, אני באה מבית דתי לאומי ואנחנו יצאנו לכמה מפגשים יחד וממש כיף לנו ביחד הדיבור כרגע זה ''אם הסתייע ונתקדם אז יהיה חתונה''.

אני רואה את עצמי מתחתנת עוד שנה שנתיים ומבחינתו להתחתן בחצי שנה הקרובה אם באמת הכל ימשיך כמו שצריך.

אני מרגישה מוכנה נפשית אבל מבחינה טכנית קשה לי

הדבר שאני מאוד חוששת זה אחרי החתונה , קשה לי עם הדבר הזה של הכסף לאוכל ולדירה ואחר כך ילדים.

בנוסף ההורים שלו לא אוהבים את הקשר שלנו. רק בגלל שהם יודעים שאני מתומדדת עם קושי נפשי.

אני באמת לא יודעת האם זה נכון להמשיך את הקשר למרות כל החששות והעובדות.

אשמח לייעוץ. תודה

תשובה

שלום וברכה,

הייתי מאוד שמח לייעץ לך את הדבר הנכון, אך לצערי אינני יכול.

ישנם הרבה פרטים נוספים שצריך לקחת בחשבון כדי לדעת מה לייעץ במקרה הזה.

להבין את מכלול השיקולים השונים, כולל שיקול דעת של ההורים שלו שמתנגדים לקשר, כולל מצבך הנפשי בתקופה הזאת, כולל הבנה עמוקה מי הבחור שאת יוצאת איתו ועוד.

ולכן לא אוכל לעשות זאת במסגרת כתיבת הודעה.

הייתי ממליץ לך ללכת לדמות שאת מעריכה לפתוח את הדברים לעומקם, ולנסות להבין מה הדבר הנכון עבורך מכל הבחינות.

קחי בחשבון, שבגלל שאת בת 19, זה גיל יחסית צעיר להתחתן. ואם יש לך הרבה חששות אולי שווה קצת לעבור תהליך עם עצמך, להרגיש יציבה ורק אז להתקדם לשלב של הזוגיות.

מאחל לך שתרגישי טוב בגוף ובנפש, ותמצאי את זיווגך בזמן המתאים, ותהיי מאושרת ושמחה תמיד.

בהצלחה רבה

הלל