עזוב גלעד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/07/24 11:48 ט בתמוז התשפד

שאלה

עזוב גלעד אלוהים רשע באופן כללי השטן הוא צודק בספר איוב לא מבין בשביל מה אתה דתי לא נראה שבעולם רע כזה אתה תחזיק מעמד אני חושב שכל בני האדם הם אגואיסטים צדיק רע לו ורשע טוב לו למה אתה ממשיך להאמין באל שלך?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה ההבדל: האמונה שלי מביאה אותי לראות עולם אחר - שונה מאוד משלך.

אתה רואה עולם רע, אני רואה עולם טוב.

אתה רואה עולם של אגואיסטים ויש הרבה כאלה. אני רואה עולם של אלטרואיסטים = אנשים טובים, יש גם הרבה כאלה.

במציאות יש הרבה טוב והרבה רע. המציאות מצטיירת כמו לוח שחמט עם משבצות שחורות ולבנות.

אתה אומר שהלוח (העולם) הוא שחור, והמשבצות הלבנות (הדברים הטובים) הם עניין צדדי וזמני.

אני אומר שהלוח (העולם) הוא לבן - העולם טוב. והדברים הרעים = המשבצות השחורות, הם מצב חיצוני שעתיד להתמעט ולחלוף.

הצדיק שמאמין באלוהים יודע שהכל לטובה, לכן גם אם כרגע הוא סובל - לא רע לו, טוב לו באמונתו באלהים.

בעיני הצדיק, גם אם רשע מצליח וזוכה לעושר ולכבוד - עם כל זה, לרשע רע כי הוא מנותק מאלוהים. לכן צדיק לא מקנא ברשע העשיר והמכובד כי בעיני הצדיק לרשע הזה לא טוב, מאוד רע לו בגלל שהוא רחוק מאלהים.