תרומה לחיילים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/24 16:25 ח בתמוז התשפד

שאלה

לכבוד הרב שלום

יש לי שאלה

יש ברוך ה' אנשים טובים שכל פעם אוספים כסף למטרת אירועים לחיילים בצל המלחמה והם עושים להם לפעמים על האש או סעודה חלבית

ומביאים להם עוד כמה דברים כדי לגרום להם להנאה

השאלה שלי

האם כשאני נותנת כסף לאותם אנשים שעושים אירועים לחיילים...

אז זה נחשב שהכסף הולך לתרומה? או שמההתחלה כדי לממש את הכסף לדברים אחרים

אני שואלת כי בעיניי זה נורא חשוב לתת הוכרת תודה לחיילים שמחרפים את הנפש למעננו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. צריך לבדוק היטב למי בדיוק נותנים את הכסף. לצערנו יש אנשים לא הגונים שלא משתמשים בכסף או בכל הכסף למה שהתחייבו.

2. במקרה של אוכל, צריך לוודא שמאכילים אוכל כשר ובתנאים כשרים.

לכן הכי נכון לתרום לגופים רשמיים מוכרים - אם את רוצה לחזק את החיילים, תתרמי לוועד למען החייל, זו וודאי תרומה שמתאימה למעשר כספים.

עייני קישור: https://www.yeshiva.org.il/ask/144462