כשרות בחול

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 11/07/24 15:34 ה בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני משתדל לשמור כשרות בחול, ואני שם לב שיש המון איסורים וכמעט אי אפשר לאכול כלום. אשמח לדעת אילו מאכלים כן ניתן לאכול?

בברכה, מעין.

תשובה

שלום רב,

נכון שבחו"ל נושא הכשרות מורכב יותר ואין את אותו ההיצע של מוצרים כשרים כמו בארץ. אולם עדיין ניתן לצרוך לא מעט מוצרים, בעיקר טבעיים אבל לא רק, בכל מקום, ובנוסף בהרבה מדינות הקהילה היהודית המקומית מאורגנת עם רשימות כשרות ודומיהם.

ניתן למצוא מדריכים מפורטים יותר בקלות בחיפוש קטן באינטרנט, "מדריך כשרות לחו"ל", כגון של כושרות, צוהר ועוד.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר