יצר הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/07/24 11:57 ו בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

תודה על שאתה מקדיש לי את זמנך.

אני חוזר בתשובה וברוך ה' יש יצרים שאני מצליח להתגבר עליהם בקלות אך יש אחד שלא. ואני כל פעם אני נופל כשיש איזה מחשבה שצצה לי בראש גם באמצע שאני יושב במיטה או משהו ולא עושה כלום המחשבה פתאום צצה לי ואז קשה לי מלא להיות בטלפון ולעשות את התאווה הזאת ואני כל פעם מנסה להתנגד וכל פעם אני נופל וכבר אין לי כוחות אבל אני רוצה להתנקות מזה....טעיתי לעצמי מה כבוד הרב חושב על זה? האם יש לו מה לומר שיוכל לעזור לי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קשה לי לייעץ על מי שאני לא מכיר, אבל אני מציע לך להרבות בלמוד ספרים של הרב ארוש והרב יהושע שפירא (אשיב ממצולות) שעוסקים בשאלות אלו. כמו כן הדרך הטובה היא לעשות הרבה טוב וחסד לאחרים, התנדב במד"א, הצלה, עזר מציון וכדו', או לעזור לעניים ומסכנים, שיהיה ראשך עסוק בעשיית טוב לאחרים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ