קורבנות חג סוכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/07/24 21:04 ב בתמוז התשפד

שאלה

שמעתי ממך לפני שנים שיעור על קורבנות מוסף בחגים, ועל ההבדל בין שלוש הרגלים לחגי תשרי, כשחג הסוכות שייך לשתי המערכות. בסוף השיעור אמרת שאם מבינים את זה אפשר לראות למה מספרי הפרים בסוכות הם הדרך המתבקשת לשלב בין המערכות, והשארת את זה כנקודה למחשבה. לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, ומאז אני סקרן. נזכרתי בזה לאחרונה. אולי תוכל להסביר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

הסברא שלי היא טכנית.

הצע דרך להכפיל את מספר הפרים, כאשר בפסח ושבועות 2 פרים, ובאחד לחודש השביעי כמו גם בעשירי בו פר אחד.

הדרך היחידה שהתורה מדברת בה היא 7+X.

אפשרות נוספת שמספר הפרים יונק מהצורך ב70 פרים בהקשר אחר.

כל טוב