חישובי קץ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/07/24 21:48 ל בסיון התשפד

שאלה

https://he.wikipedia.org/wiki/חישוב_הקץ#מחשבי_קיצין_בהיסטוריה

אפשר לראות כאן רשימה של רבנים גדולים שכולם טעו, הרי עוד בזמן כתיבת השאלה לא באה הגאולה. מה זה אומר עליהם? אם הם טעו בזה במה עוד הם אולי טעו?

תשובה

שלום

א. מציע שבעניינים תורניים לא לסמוך על מקורות כמו ויקיפדיה, שאין לך מושג מי כתב את אותם דברים (גם בעניינים לא תורניים לא כדאי לסמוך עליהם לחלוטין), אלא לחפש מקורות קודש ותלמידי חכמים שעסקו בשאלה הזאת.

למשל מה שמופיע שם על ר' עקיבא ובר כוכבא הוא חוסר הבנה בדברי ר' עקיבא.

ב. כאשר צויינו קיצים מסוימים זה לא אומר בהכרח כמשהו שחייב להופיע באותו זמן, אלא יכול להיות בהחלט שזה זמן פוטנציאלי שיש בו כח להופעת צד מסוים של גאולה, וזה תלוי כמובן גם בנו.

כל טוב