תשישות בעבודת ה'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/07/24 21:33 ב בתמוז התשפד

שאלה

שלום וברכה הרב, אני מרגיש הרבה פעמים שכשאני מנסה לשמור על ההלכה כמו שצריך זה מאוד מעייף אותי ביום יום, זה כאילו להיות כל הזמן עם ידיים על ההגה של הנפש ולשים ברקס לא מעט וללחוץ על הגז רק כשצריך, האם לרב יש המלצות איך לקבל חיוּת בעבודת ה'? לעבוד את ה' מתוך עוצמה ושמחה ולא מתוך עייפות ורפיון?

תשובה

שלום וברכה

נכון.

זו מציאות שמתרחשת בעבודת ה'.

וזו קריאה פנימית ועמוקה לחיות בעבודת ה'.

עולם החסידות ביקש להתמודד עם זה בדרכו.

והוצעו הצעות רבות בעולם הזה.

לימוד פנימיות התורה, שהוא למעשה הרקע הפילוסופי והמחשבתי לחיות שבאמת נמצאת בליבת המצוות;

ביטויי שמחה חיצוניים, ניגון, תפילה בקול, שיכולים לעתים לעורר את הלב, ולעתים לבטא אותו;

החלטה לתת את הדעת כל פעם על היבט אחר, להתבונן בו, להעדיף התנהגות אמיתית בנקודה מרוכזת, גם אם היא מביאה לשגרתיות זמנית בתחומים אחרים.

ואלו שלוש דוגמאות בלבד מתוך אין -ספור הדרכים שעולם החסידות ביקש לכונן בתוך העולם הפנימי שלנו.

אני מציע שתנסה. אחת מהן. תתחיל.

ובעקבות כך זה מתגלגל.

כל טוב ובהצלחה

שלום וברכה הרב, אני מרגיש הרבה פעמים שכשאני מנסה לשמור על ההלכה כמו שצריך זה מאוד מעייף אותי ביום יום, זה כאילו להיות כל הזמן עם ידיים על ההגה של הנפש ולשים ברקס לא מעט וללחוץ על הגז רק כשצריך, האם לרב יש המלצות איך לקבל חיוּת בעבודת ה'? לעבוד את ה' מתוך עוצמה ושמחה ולא מתוך עייפות ורפיון?