חטא המרגלים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/07/24 12:11 ט בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, קודם ברצוני להודות על מה שאתם עושים זה לא מובן מאליו, אתם מדהימים ועונים על שאלות קשות ביותר.

שתי שאלות:

1. הבנתי שחטא המרגלים היה זה שהעם לא סמך על אלוהים ושלח מרגלים לתור את הארץ.

רציתי לשאול, מדוע אלוהים לא כעס על אברהם כשלא סמך עליו פעמיים כשהלך להיפגש עם אבימלך ועם עוד מישהו, ומכר את שרה לזנות בשביל להגן על עצמו. גם יצחק עשה אותו דבר. והם לא נענשו על זה. יותר מזה לפי המדרש עוד אלוהים עשה נס כדי שהמלכים לא יישכבו איתם.

2. מדוע באתר שלכם יש מלא פרסומות לא צנועות, אני נכנס ויוצא עם מחשבות רעות. באתר הידברות לא תמצא כזאת פריצות.

תשובה

1. זה לא נכון .מותר לשלוח מרגלים וכך עשה משה כששלח לרגל את יעזר. וכן עשה יהושע לפני כיבוש יריחו. החטא היה שהמרגלים מעבר לעובדות קבעו עמדה רוחנית מעשית שאין להם יכולת לכבוש את האר והחלישו את רחוחו של העם מאמונה בה' שהרי ה' הוציא אותם ממצרים על מנת לרשת את הארת ובודאי שיוכלו לכובשה

2. תפנה להנהלת האתר הרבנים מתנדבים ואין להם קשר ישיר לאתר