תפילה בקברי צדיקים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/06/24 22:58 כג בסיון התשפד

שאלה

שלום רב,

שמי אביב ואני בן 17 אני ממשפחה מסורתית וברצוני ללכת לקבר של צדיק על מנת להתפלל עבור אמא שלי. רציתי לשאול איך הולך התהליך של התפילה בקבר של צדיק? זאת פעם ראשונה שלי ובאמת אין לי מושג מה צריך לעשות.האם פשוט עומדים ליד הקבר ומתפללים? והאם מתפללים להצדיק או לאלוהים? אשמח לתשובה.

אביב.

תשובה

שלום לך,

אתה הולך ומבקש מהקב"ה מה שאתה רוצה, ואולי בזכות הצדיק יתמלאו בקשותיך.

הרבה יותר טוב ויותר נכון ללכת להתפלל בכותל המערבי - שריד בית המקדש.

התפילות מכל מקום בעולם עוברות לשם, ומשם הן עולות לכסא הכבוד.

אם לקברי צדיקים אז תלך לקברי אבותינו במערת המכפלה

בברכה ושה' ימלא כל משאלות לבך לטובה

דוד לוי