מעשר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/06/24 21:29 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתחילה בע"ה לעבוד כמיילדת וארצה להתחיל בלי נדר לתת מעשר מהנטו קבוע. השאלה היא , אם בכסף הזה אקנה דברים שיעזרו ליולדות או לצוות הרפואי שבכללו גם אני (אוכל,קפה דברים טובים) האם זה יכול להיות מעשר? ואם לא מה כן יכול להיות במסגרת תחום העיסוק שלי. תודה מראש

תשובה

שלום

אשרייך על הרצון הטוב והטהור.

לכתחילה מעשר כספים מיועד לעניים או ללומדי תורה. יש שהתירו גם לצורכי מצווה אחרים, אבל אוכל וקפה לצוות לא כלול בזה.

אם יש בעבודה אפשרות לעזור למשל ליולדות שהן בגדר עניות אז אפשר להשתמש בכספי המעשר.

בע"ה תזכי להביא הרבה חיים לעולם.

כל טוב ובהצלחה