מועד חתונה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 26/06/24 21:12 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתכננת את חתונתי וברצוני להתחתן בתאריך 24.10. התאריך זה מתקבל על שמחת תורה לפי הלוח הגרגוריאני, אך החופה עצמה מתוכננת להתקיים בערב, לאחר שהכוכבים יצאו, כלומר ביום העברי הבא. האם ניתן לקיים חופה במועד זה על פי ההלכה? אשמח לקבל הנחיות בנושא זה והאם יש הגבלות מיוחדות שצריך לקחת בחשבון.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בשעה טובה ובמזל טוב!

אחרי צאת החג הלכתית זה נחשב כבר ליום המחרת, ואין איסור הלכתי להתחתן למחרת החג, שהוא נקרא איסרו חג.

אולם ייתכן שמעשית תכנון זה מאתגר, גם לרב המחתן, וגם למקום החתונה שנדרש להציע אוכל כשר ויוכל להכין את כל האירוע רק אחרי צאת החג. לכן כדאי לבדוק למעשה עם הרב המחתן ועם מקום החתונה האם יוכלו להציע את המבוקש.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר