קושי במדרשה וחשיבה על מעבר למקום חילוני או דתי שונה לגמרי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/07/24 11:22 ה בתמוז התשפד

שאלה

שלום הרב. התחלתי מדרשה בשילוב לימודים במכללת תל חי. הגעתי לתל חי בעקבות חיפוש מקום שתומך לימודית בלקויי למידה והפרעות קשב.

אבל רציתי גם סביבה דתית, ודיברתי חצי שנה מראש עם הרבנית והיא הסבירה לי כמה ששווה לי לבוא ויש עזרה במדרשה ושיש המון בנות עם הפרעות קשב שמסתדרות ועכשיו כשאני כאן אני פשוט לבד המדרשה גרועה מרגיש שכל מה שאכפת להם זה כסף, ושבגלל זה היה לה המון סבלנות לדבר איתי, אפילו כשאמרתי לה שאני חושבת לעבור למכללה בלי שילוב היא ישר דיברה איתי על כמה זה לא שווה כלכלית ובכלל לא דיברתי על זה... רק על הקושי שלי בלימודים. לא נעים לי לדבר איתה בכלל ואני מתלבטת לעבור למכללה הגדולה או לעזוב למקום אחר. אבל תל חי חילונית ממש אז לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלום רב.

ראשית יהי רצון שתצליחי ותמצאי את המקום הכי מתאים לך.

אם הבנתי נכון את לומדת בתל חי כי זו המסגרת שמכילה תלמידים עם קשיים מסויימים וזו המסגרת הלימודית המתאימה לך.

מאידך נרשמת למדרשה תורנית כדי שתהיה לך מסגרת משלימה מבחינה תורנית

אלא שאת מאוכזבת מהמדרשה שאינה מועילה לך ויתר על כן לדעתך השיקולים שם במדרשה אינם לטובתכן אלא שיקולי הכנסה כספית.

והיות ולא ציינת את שם המדרשה ולא שמעתי את הצד של המנהלת והיות ואיני נדרש לדון דיני ממונות או פשרה אציע לך את ההצעות הבאות .

ברור שבמציאות הנוכחית חשוב שתהיה לך מסגרת תורנית משלימה

ואת צודקת מאוד בכך.

מאידך המדרשה אינה מתאימה לך

ובכן אם מדובר בדברים שלדעתך הם יכולים לשפר תשבי עם המנהלת ותסבירי לה מה את חושבת ואל תתביישי לומר לה שלדעתך ההתייחסות שלה היא רק מהצד הכספי.

ואפשר שהיא תקח לתשומת ליבה ותתקן ואפשר שהיא תסביר לך שאת טועה בהרגשתך זו והם נוהגים מבחינה חינוכית תורנית כפי שצריך.

ואם תראי שאין תועלת ואין שינוי תחפשי מקום תורני המתאים לבנות. הנני מבין שאין שם מבחר גדול אבל עדיין יש סיכוי שתמצאי מסגרת אפילו לפעמיים בשבוע

לתועלתך.

והנני מאמין שבעזרת השם תגיעי למצב בו תהיי מרוצה מההשלמה התורנית ויהי השם עמך.

בכל אשר תפני תשכילי תעשי ותצליחי אמן.