לאמא קשה הנסיעה של שעה וחצי לאזכרה של אבא שלי.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/24 10:06 טו בסיון התשפד

שאלה

אמא בת 86 וקשה לה הנסיעה של שעה וחצי לאזכרה באשקלון של בעלה, שהוא אבא שלי, האם אפשר לעשות אזכרה באותו יום במקום מגוריה של אימי, דיור מגן ברעננה, שהוא מרוחק מהקבר בנוכחות אמא ואני בלבד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות במקום מגוריה בלא אמירת קדיש, רק את הפרקים ואפשר גם א-ל מלא רחמים או השכבה. כמו כן עדיף לעלות לתורה ביום הזכרון או לפניו ולומר השכבה בציבור וכן קדיש ביום הזכרון של האבא.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ