מקור היהי כבוד בפסד"ז

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/06/24 08:39 טו בסיון התשפד

שאלה

הייתי שמח לדעת מהו המקור ל"יהי כבוד" שאומרים אחרי מזמור לתודה בפסוקי דזמרה - איך הוא נכנס לתפילה? למה דווקא שם? למה דווקא בסדר פסוקים הזה? מי סידר וקבע אותו דווקא שם? ממתי אומרים אותו כחלק מהפסוקי דזמרה?

תשובה

שלום וברכה

ככל הידוע לי, המקור הקדום הוא כבר במסכת סופרים יח,א. ומופיע בסידורים קדומים.

איך הוא נוצר ? יש מחלוקת בחוקרים. יש הטוענים שזה פסוקי דזמרא המקוריים (לכן קוראים "פסוקי דזמרא" ולא "פרקי דזמרא").

האם יש קשר ומהלך בין הפסוקים ? זה נושא לדרשנות. יש הטוענים כי הם עוסקים בגדלות ה' ונצחיותו, ועד לקביעת מקומו בירושלים.

כל טוב